lauantai 10. huhtikuuta 2010

Mansikka-Raparperi mousse kakku

Jälleen häissä ollut kakku.
Morsiammen pyynnöstä tehtiin raikas mansikka-raparperi kakku.
Pohja on kakkupohjaa, reunoilla on pakaste mansikoita, tuoreet olisivat olleet upeita, mutta vuoden aika ei antanut periksi tuoreille tässä mittakaavassa.
(kakkuja tehtiin noin 10 kpl)
Ensimmäinen kerros on mansikkamoussea ja toisena raparperimoussea.
Raparperit keittelin ensin hilloksi ja tämän jälkeen lisäsin massaan.
Päällä on raparperin mehusta tehty kiille.
Värin saa pysymään upean punaisena kun keittää raparperin kuorineen ja valitsee punaisimmat varret.
Kiille on tehty kiillesokeri paketin mukaan.
Moussejen ohje on edellisessä blogaamassani kakussa.
Koristeena päällä on nyt niitä tuoreita mansikoita sekä raparperin kuorta, joka kihartuu kylmässä vedessä upeasti, sekä metsämansikan lehtiä.



Valkosuklaa-vadelma mousse kakku

 Työni takia teen paljon erillaisia hääkakkuja, tämä jälleen häissä ollut kakku.
Tämän kakun olen tehnyt seuraavanlaisesti;

1 l kermaa
10 kpl liivatelehtiä
sokeria
vaniliasokeria
vadelmia soseena

Kerma vatkataan melko napakaksi vaahdoksi, siihen sekoitetaan vadelmat, sekä sokerit, tarkistetaan maku.
Liivatteet pehmensin kylmässä vedessä ja sulatin pieneen määrään vadelma sosetta jonka olin kuumentanut.
Massa hyvin sekaisin ja kakkupohjan päälle irtopohjavuokaan.
Itse laitan irtopohja vuuan reunoja kiertämään kalvot, jolloin kakku on helpompi irroittaa vuuasta ja reunat ovat siistit ja kiiltävät.
Kun massa on jämähtänyt päälle voi tehdä valkosuklaa kerroksen.
5 dl kermaa
2 pkt valkosuklaata
5 kpl liivatelehteä
sokeria

Sulatan valkosuklaan kaksinkertaisessa pussissa veden keittimessä, kuullostaa hullulta, mutta toimii. Näin suklaa ei pala ja itse kerkiän tekemään muitakin asioita keittiössä kuin vahtia suklaata vesihauteessa kulhossa tai mikrossa
Massan valmistus samalla tavalla kuin yllä.

Tästä tulee kaksi normaali kokoista vuokaa.


Tästä näkee tuon upean kiillon kakun reunalla!

Kinuski juustokakku yllätyksellä

Eräisiin häihin tehty kakku sulhasen toiveesta.
Ohjetta en enää muista, mutta helppona sen olen tehnyt, oletettavasti;

5 dl kermaa
400g tuorejuustoa
Kinuskia
6kpl liivate lehtiä

Kerma on vatkattu vaahdoksi, johon on lisätty tuorejuusto ja massa on maustettu kinuskilla, määrää en yleensä mittaile makuaineissa vaan maistan massaa onko makua tarpeeksi.
Liivatteet liotetaan kylmässä vedessä ja sulatetaan kuumaan veteen, jonka jälkeen lisätään tuorejuusto massaan. Kannattaa hetken aikaa antaa liivateveden jäähtyä jos se on ollut kiehuvan kuumaa, muuten muu massa juoksettuu.


Kakussa on sisällä pieni yllätys; Sisällä on vadelma täyte.
Tämä kakku on juhlien jäänteitä ja sen vuoksi ei enää niin siisti tapaus.
Käytän aina kakkupohjaa erillaisten hyydytettyjen kakkujen alla, varsinkin töissä. Kakun olen kasannut niin että ensimmäisenä tein pieniin kulhoihin/vuokiin vadelmaosan. Samalla tavalla kuin tuon kinuski massan, siihen vain sekaan kinuskin tilalle vadelmia ja sopivasti sokeria, ehkä pieni loraus sitruuna tai vadelma likööriä. Kun tuo massa on jähmettynyt, voi kakkua todella ruveta tekemään.

Irtopohjavuokaan alimmaiseksi kakkupohja, siihen kostutusta liköörillä tai vaniliamaidolla. Keskelle vadelma massa ja tämän ympärille kinuski massa niin että vadelma osa peittyy. Päälleolen vielä tehnyt kinuskista koristelut.

Pienen neidin synttäri kakku

Kaverin tyttären 1v juhliin lähtenyt kakku.
Toiveena oli yksikertainen kakku pinkkinä.

Sisällä on mansikkamoussea sekä valkosuklaa täytettä. Päällä valkoisesta marsipaanista värjättyä kuorrutetta. Päällä oleva kuutio on myös syötävää. Sen joka reunalla on eri asia, mm juhlijan nimikirjain. Koristeena on lepäkerrtu, perhonen ja noita sokerihelmiä.

Valitettavasti yön yli jääkaapissa ollut kakku on saanut renkaan pintaansa, johtuen lautasesta jonka joku on laittanut väärin päin painamaan kakkua tiiviimmäksi. (joku utelias mies käynyt kurkkimassa :) )

Rock & Dots


Tämän kakun tein aikoinani kaverin miehen & tyttären yhteis juhliin.
Päällä on sokerikuorrutetta ja sisällä on appelsiinituorejuustosta tehty mousse sekä suklainen mousse.
Kakun reunat on jätetty tarkoituksella hieman rosoisiksi ja joku huomaa tuolta kakun alareunasta vaaleanpunaista, lisäsin kaulinta vaiheessa pienen soiron vaaleapunaista massaa ja sain hieman väriä kakkuun.

Koristelu on tehty 1v neidin, sekä rockia harrastavan isän mukaan!

maanantai 5. huhtikuuta 2010

Pääsiäispullaa

Vanhemman  pojan pyynnöstä tehtiin keltaista pääsiäispullaa. Meillä molemmat pojat rakastaa pullaa miltei enemmän kuin karkkia!


Taikina on ihan normaali, johon lisäsin jauhoihin jauhemaista keltaista väriä n. teelusikallisen.
Päällä on mustikka marmelaadia ja vaniliakreemi jauheesta tehtyä kreemiä.

Pääsiäisen leivonnat ovat jääneet aika pienelle, vaikka suunitelmissa on ollut mm. pashaa ja erillaisia piirakoita. Ehkä ensi vuonna paremmin, nyt on nautittu vain toistemme seurasta ja poikien ilosta kun pääsiäis ankat (vanhin poikani on sitä mieltä että ne on ankkoja) ovat munineet ruohoon munia!

lauantai 27. maaliskuuta 2010

Banaanikakkua kullalle

Tänään toinen puoliskoni juhlii syntymäpäiväänsä ja sen kunniaksi pitää tietenkin olla kakkua, vaikka ihan omalla perheellä ollaan tätä päivää juhlistettu!
Viime aikainen leipomiseni on ollut melko hiljaisella linjalla voimakkaiden päänsärkyjen takia, jotka eivät millään tunnu laantuvan, ja energia on ollut kateissa jo useamman kuukauden. Tänään kuitenkin keräilin voimia saada omalle kullalle kakku aikaiseksi!

Viime kertaisesta sly-paketista löytyi keltaista marsipaania ja siitä se ajatus sitten lähti! Yllätys oli suuri kun etsin banaanikakun täytteistä tietoa. Eihän sinne laiteta banaania kuin kostutuksessa mehuna! Kermaa ja mansikka hilloa. Itse kun olin tekemässä täytettä banaaneista ja dulce de lechestä, kondensoidusta maidosta. Mies kyllä pyörsi jo hieman vastaan, ettei mitään banaania hänen kakkuunsa, ja toivomus otettiin vastaan.
Kakun sisällä on dulce de leche-kermavaahtoa sekä viime kesäsisiä omin käsin hartaudella pomittuja vadelmia sellaisenaan tasaamassa makeutta. Kostutus on vanilia-maitoa.Kakku pohja 4 munan.

Kakun tein aika hätäiseen ja epäusko siitä saanko edes banaani näköistä oli suuri, hieman jos olisi jaksanut väsätä olisi päihin  voinut vielä ruskealla marsipaanilla tehdä "päät". Mutta menee se nyt meidän tarpeisiinkin näin! Raidat tein suklaasta.

Feliz cumple Honey!