maanantai 2. toukokuuta 2011

Kavalkaadi pääsiäisestä

Suklaa muffineita maitosuklaa ganachella

 Muffineista en nyt laita ohjetta, ohje on tarjolla joka paikassa, samoin ganache. Tarkoitukseni oli pursottaa muffinit kauttaaltaan suklaalla, mutta niinhän siinä kävi että joku oli syönyt suklaani ja yhdestä levystä ei riitä 20 muffinin kuorrutteeksi. Mutta ainakin kehuja muffinit silti saivat ja joku niitä napsi niin ettei puolis nähnyt kuinka paljon niitä tuli syötyä!

Mämmi munia   

 Mämmi munat on tehty itse tehtyyn mämmiin, ohje suoraan mämmi mallas pussista. Tekeminen on aikaa vievää joten kannattaa varata vaikka vapaa päivä mämmin tekoon.
Otin yhden tuokkosen mämmiä ja yhden purkin flora vanillaa jonka vatkasin vaahdoksi ja lisäsin mämmiin.
Lisäksi laitoin appelsiini marmeladia sekaan. Puolikkaan pienen rasian. Ja lopulta pursotin suklaamuniin. Itselläni oli rölli munia.

Appelsiini piirakka tuorejuustokuorrutteella
Pohja:
3 munaa
3 dl sokeria
200 g sulatettua voita
2 dl appelsiini mehua
5 dl vehnäjauhoja
3-4 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
2-3tl appelsiini esanssia
Vaahdota munat ja sokeri, sulata voi ja yhdistä kuivat aineet keskenään. 
Lisää jauhoja munavaahtoon ja vuorotellen mehua ja margariinia kunnes aineet ovat hyvin sekaisin.
Kaada leivinpellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 min, 
Kuorrute:
120g voita
200g tuorejuustoa, appelsiinin makuista
7dl tomusokeria
elintarvikeväriä
 
Ota voi, ei margariini, pehmenemään ajoissa (ettei käy kuin minulle, voi ei sekoitu kunnolla ja jättää ikäviä klimppejä massaan)
Lisää siihen tuorejuusto ja lopulta tomusokeri, tomusokeria voi lisätä enemmänkin, alkuperäisessä ohjeessa taisi olla 10dl, mutta viimeksi ei omat voimani riittäneet sen pursottamiseen joten jätin nyt vähemmälle. Ja kuten näkyy kuorrute valuu, eikä pysy muodossaan.
Kuorrutteen kanssa meni muutenkin päin mäntyä, minun piti tehdä ruohoa, mutta koska kauhealla kiireellä tein tarjottavia käytin jääkaappi kylmää voita ja eihän ne voi paakut sieltä tyllasta tulleet ulos, joten vaihdoin pursotuksen perus tyllaan.
 
 
-------
Meillä oli siis pääsiässunnuntaina lasten pääsiäisjuhla, joihin tarjottavat tein. Lisäksi oli tarjolla kinkku-juusto sarvia, jotka tein valmiista pop-taikinasta, eli siis siitä mitä kaupan hyllyllä on pyöreässä paketissa ja kun siitä poistetaan kuori niin se popsahtaa auki.

Lapsille oli pomppulinna ja erillaisia askarteluja lisäksi lapset saivat etsiä suklaamunia ja saivat kasvomaalauksia! Oikein hauska juhla meillä lopulta olikin!

Ei kommentteja: