lauantai 10. huhtikuuta 2010

Kinuski juustokakku yllätyksellä

Eräisiin häihin tehty kakku sulhasen toiveesta.
Ohjetta en enää muista, mutta helppona sen olen tehnyt, oletettavasti;

5 dl kermaa
400g tuorejuustoa
Kinuskia
6kpl liivate lehtiä

Kerma on vatkattu vaahdoksi, johon on lisätty tuorejuusto ja massa on maustettu kinuskilla, määrää en yleensä mittaile makuaineissa vaan maistan massaa onko makua tarpeeksi.
Liivatteet liotetaan kylmässä vedessä ja sulatetaan kuumaan veteen, jonka jälkeen lisätään tuorejuusto massaan. Kannattaa hetken aikaa antaa liivateveden jäähtyä jos se on ollut kiehuvan kuumaa, muuten muu massa juoksettuu.


Kakussa on sisällä pieni yllätys; Sisällä on vadelma täyte.
Tämä kakku on juhlien jäänteitä ja sen vuoksi ei enää niin siisti tapaus.
Käytän aina kakkupohjaa erillaisten hyydytettyjen kakkujen alla, varsinkin töissä. Kakun olen kasannut niin että ensimmäisenä tein pieniin kulhoihin/vuokiin vadelmaosan. Samalla tavalla kuin tuon kinuski massan, siihen vain sekaan kinuskin tilalle vadelmia ja sopivasti sokeria, ehkä pieni loraus sitruuna tai vadelma likööriä. Kun tuo massa on jähmettynyt, voi kakkua todella ruveta tekemään.

Irtopohjavuokaan alimmaiseksi kakkupohja, siihen kostutusta liköörillä tai vaniliamaidolla. Keskelle vadelma massa ja tämän ympärille kinuski massa niin että vadelma osa peittyy. Päälleolen vielä tehnyt kinuskista koristelut.

1 kommentti:

Kaija kirjoitti...

Tämä on niin ihana, että täytyy varmaan joskus kokeilla.