sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Täydellinen focaccia


Rakastan focacciaa ja tämä on todellakin täydellistä ja sitä tekee mieli koko ajan! Ihanan pehmeää ja ei niin terveellistä makujen sinfoniaa! Suolan rapsahtelu on ihana tunne tätä syödessä vaikka en suolaa itse niin kovasti käytäkkään.
Itse olen tehnyt taikinan ihan normi jauhoista, ja on ollut ihan yhtä hyvää kuin kerran durum-jauhoista tehty.
Ohjeesta pitää antaa kiitos kinuskikissalle jolta tämän olen löytänyt.
Ohje menee näin;

11 dl durum-vehnäjauhoja
1 rkl merisuolaa
½ pkt hiivaa
5 dl vettä
1 ½ dl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
Pinnalle:
oliiviöljyä
karkeaa merisuolaa
1-2 rosmariininoksaa
Mittaa durum-jauhot isoon kulhoon. Sekoita joukkoon hienoksi jauhettu merisuola. Murenna hiiva kädenlämpöisen veden joukkoon. Sekoittele kunnes hiiva on liuennut veteen. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja kaada hiivaseos siihen. Alusta hiivaseos kädellä taikinaan lisäten samalla vuorotellen öljyä ja valkoviiniä. Jatka alustamista n. 5 min ajan. Peitä kulho kelmulla ja anna olla jääkaapissa yön yli.
Voitele leivinpaperi öljyllä ja levitä päälle taikina n. 30 x 35 cm kokoiseksi leiväksi. Peitä liinalla ja anna kohota 2 tuntia. Painele leipään koloja sormella. Pirskottele/sivele leivälle reilusti öljyä. Ripottele päälle merisuolaa. Poista rosmaariinin oksat rangasta ja ripottele niitä leivän päälle. Paista 200 asteessa 30-35 min. Sivele valmiin leivän päälle oliiviöljyä. Leikkaa paloiksi ja tarjoa lämpimänä.


Ei kommentteja: