maanantai 8. maaliskuuta 2010

Ystävänpäivän synttärikakku

Hiljaista on ollut postaus puolella.
Jaksaminen on viime aikoina ollut aika tiukalla, mutta kamera on tallentanut joitakin leipomuksia ja kokkailuja, niitä tässä postailen useamman kun alkuun pääsin!

Aloitetaan ystävänpäivän kakusta jonka tein ystäväni nuoremman tyttären ja miehen yhteis syntymäpäiville!

Pursotukset ovat heikon kohtani ja niissä kaipaisin kovastikkin harjoitusta, tosin uskon että kunnon tyllatkin auttaisivat asiaa, vielä en vain ole niihin päässyt panostamaan!

Kakun sisällä on lakkamoussea kaksi kerrosta ja valkosuklaamoussea yksi kerros, kostutus on tehty vanilia-maidolla. Päällä marsipaania sekä pikeeriä ja helmiäisen värisiä sokerihelmiä.

Kerrankin pääsin itsekkin maistamaan kakkua ja oli kyllä pakko kehua omaa tekostaan oikein hyväksi, kosteus oli sopiva, yleensä sen teen sumutepullolla jotta kosteutta menee tasaisesti joka paikkaan. Makukin oli oikein hyvä, harmi vain etten ole itse täytekakku ihmisiä joten yhteen palaan jäi tämä herkuttelu!1 kommentti:

Paivi kirjoitti...

Hyvalta nayttaa!

Mulla tulee niin harvoin tehtya taytekakkuja, etta jotenkin se vain tuntuu vaikealta. Meilla menee yleensa paremmin piirakat ja muut jalkkarit kuin oikeat taytekakut, joten valinta on aika helppo ja oikeastaan siita syysta niita taytekakkuja tulee tehtya niin vahan. Edellinen kerta oli 2,5v sitten haihin, ja silloinkin vahan huijattiin, kun kaytettiin tuollaista valmismoussea (vadelma), mihin vain lisataan maito ja vatkataan jonkun aikaa. Muut hoitivat sitten koristelut, joten meidan piti huolehtia vain tayttamisesta. Kakku maistui kylla tosi hyvalta. :)