maanantai 8. maaliskuuta 2010

Espanjalainen aamiainen & Croisant mixto

Ikävä espanjaan "kotiin" on ollut jo hetken aikaa valtava, välillä oikein sydäntä puristaa halu päästä sinne.
Onneksi ruualla voi hieman helpottaa ikävän tuskaa.

Espanjalainen aamiainen eroaa valtavasti suomalaisesta, puuroa en ole koskaan nähnyt missään.
Toki olen itsekkin myöhäisen aamiaisen syöjä, joten usein aamiaista syötiin klo 10 aikaan ulkona lähimmässä churrossa (aamiaisravintola nurkan takana)
Aamiainen sisälsi joko croisant mixton tai sandwich mixton, eli pannulla paahdettu croisant tai paahtoleipä siivut sekä aamupalan juuston tyyppinen juusto kahden kinkku viipaleen välissä.
Tuoretta juuri minua varten puristettua appelsiini mehua ja lasin vieressä sokeri pussi, jos sitä kaipaa.
Ja parhaana churros (tilataan kappaleittain), upporasvassa paistettu n. 10cm pitkä rapea kuorinen "pötkylä", jotkut vertaavat suomalaisiin munkkeihin mutta ovat minusta kyllä niin kaukana munkeista kun vain voi olla. Churroja kastetaan joko kahviin tai kaakaohon, sokeriin tai mielestäni paras on chocolate, hyvin paksua suklaa kastiketta.
Kahvin ystävä juo cafe con lechen-maitokahvin tai suomalaiset cafe americanon-kahvi jota on jatkettu hieman vedellä, vahvuus vastaa suomalaista kahvia. Kahveja on monia erillaisia, oikeastaan niin monta kuin on juojaakin. Kahvi pavut jauhetaan yleensä suoraan puristimeen ja kahvi valmistetaan espresso koneella. Tuoretta kahvia ja ihanaa tuoksia, vaikka en kahvista pidäkkään.
Suomalaiset versiot croisant mixtosta.

Ei kommentteja: