maanantai 8. maaliskuuta 2010

Italialainen pastasalaattin

Tein eräiden häiden iltapalaa ajatellen oman italialaisen pastasalaatin

- aurinkokuivattua tomaattia
- mozzarellaa
- rucolaa
- grilattua broileria
- kierrepastaa

Basillika vinaigrette:
- 1 tl sinappia
- 1 rkl valkoista balsamicoa
- oliiviöljyä
- tuoretta basillikaa
- suolaa
- valkopippuria
- sokeria/hunajaa

Vinaigreten valmistan niin että kulhon pohjalle laitan sinapin, basillikan lehdet ja balsamicon, kaadan sekaan ohuena norona oliiviöljyä samalla kun "hurupuikolla" suomeksi siis sauvavatkaimella annan ainesten sekoittua.
Öljyä laitan kunnes seos paksuuntuu sopivan paksuiseksi, lopuksi mausteet.
Kastikkeen pitäisi olla sopivan kirpeää mutta hieman makeaa.
Tämä sopii myös uusien perunoiden päälle tai vihreälle salaatille!

Tähän salaattiin sekoitin vinaigreten pastan sekaan maistamaan koko salaattia

Ei kommentteja: