lauantai 2. tammikuuta 2010

Piristä minua!


Tiramisu on jälkiruokieni listalla numero uno!
Ihanan paksu ja täyteläinen täyte ja pohjalla maistuva kahvi on huonommankin aterian pelastus!

Parasta tiramisua muistelen syöneeni benalmadenassa puerto marinassa olevassa italialaisessa ravintolassa, jonka nimeä en nyt tietenkään muista. Kävin sielä ihan ensimmäistä kertaa avokin kanssa joistakin ensimmäisistä treffeistäni ja muistan olleeni hieman ujo silloin tilaamaan mitään mistään. Mies siis hoiti pizzani tilauksen ja jälkiruuan. Valitettavasti vain seuraavilla kerroilla tiramisu oli loppunut siltä päivää enkä sitä uudelleen ole saanut, ehkä siksi se on sitä parasta, nautinto ja mielikuva illasta teki siitä täydellisen!

Tämä versio on hieman ilmavampi, koska olen lisännyt siihen kermaa. Ja pohjalla on kakkupohjaa, Tässä kuitenkin ohje siihen;

2 dl kermaa
1 prk mascarponea
2 keltuaista
1 valkuainen
n. 1 dl tomusokeria
Vanhvaa kahvia
Kaakao jauhetta

Vaahdota valkuainen, kerma ja tomusokeri + keltuaiset, kukin omassa kulhossaan vaahdoiksi.
Lisää mascarpone keltuais vaahtoon,jonka jälkeen lisää valkais vaahto ja tämän jälkeen kerma
Murenna kupin pohjalle kakkupohjaa ja kostuta se kahvilla. Itselläni oli täällä kertaa kaapissa vain kaardemumma kahvia,mutta kyllä se varmasti yhtälailla maistuu siellä.
Tämän jälkeen lisäsin tiramisu massan kupin pohjalle.
Lopuksi sirottelin päälle kaakao jauhetta.

Usein, kuten tälläkin kertaa, lisäsin mascarpone vaahtoon hieman kahvia korostaakseni sen makua.
Itse en juo kahvia mutta pidän sen mausta leivonnassa. Joten tottakai pyrin korostamaan sitä siellä missä se maistuu!
Pää
kakkupohjaa

1 kommentti:

Makea maa kirjoitti...

Näyttää perin herkulliselta! :)

Kiitos vielä mahtavista paketeista, joita annoit minulle SLY-kierroksella. Saanko udella, että mistä olet löytänyt sitä suklaabavaroise-jauhetta?