lauantai 2. tammikuuta 2010

Filonyyttejä feta-uunikuivattu tomaatti täytteellä


1 pkt filotaikinaa
500g margariinia
1 pkt fetaa
1 pkt mini tomaatteja
oliiviöljyä
merisuolaa
pizzamaustetta
mustapippuria

Leikkaa tomaatit puolikkaikaista ja aseta ne pellille leikkuu puoli ylöspäin. Ripottele päälle kuivat mausteet ja lopuksi oliiviöljy.
Paista 150 asteisessa uunissa noin tunti, enemmänkin jos tuntuu että haluat hieman napsakampia tomaatteja.

Sulata filotaikina paketin ohjeiden mukaan.
Sulata margariini juoksevaksi.
Leikkaa filotaikina sopivan kokoisiksi arkeiksi ja ota kerros kerrokselta käyttöön.
Jokaisen väliin sivele sulaa margariinia.
3-4 kerrosta riittää, itse käytin kolmea.
Asettele täyte arkin toiseen reunaan ja rullaa kiinni, taita vielä molemmat päät rullan alle.
Kypsennä nyytit upporasvassa kunnes ovat saaneet hieman väriä ja ovat rapeita.

Täytteenä voi olla tuorejuustoa, pekonia, erillaisia lihoja ja juustoja. Tällä kertaa tein tilaustani varten myös kasvis snacksejä.

Toivottavasti maistui!

1 kommentti:

Paivi kirjoitti...

Ma oon joskus syonyt sellaisia filonyytteja, missa oli broileria, pestokastiketta ja (muistaakseni) fetaa sisalla ja ne olivat kans tosi hyvia ja helppoja.