Sokeria, sokeria pyysi poikani. Lusikallinen katoaa suuhun salassa ja nauru nousee pienestä miehestä, sokeri onnesta!
lauantai 2. tammikuuta 2010
Haloumi salaatti ja hunaja vinaigrette
Haloumi on mielestäni yllättävän hyvää. Itse tosin en pidä kovin suolaisesta, mutta pienellä liotuksella saa tästä upean leffa illan herkun!
Tällä kertaa haloumi päätyi salaattiin vanha tuttavan tupareihin.
2 pkt haloumia (käytin pirkan 250g mitkä itseasiassa oli oikein hyviä)
1 punasikuri
1 herneenverso
1 lehtisalaatti
1 amerikansalaatti
1 pss pinjansiemeniä
1 pss kuivattuja aprikooseja
1 pienehkö kurkku
Revin salaatit pienemmäksi.
Paahda pinjansiemenet,mutta varo polttamasta niitä.
Paloittele kurkku pieneksi samoin aprikoosit.
Liota hetki haloimia vedessä. Itse laikkasin haloumin nyt kuutioiksi ja liotin sen jälkeen.
Paista haloumi kuivalla kuumalla pannulla kunnes se saa joka puolelle väriä.
Kasaa salaatti.
Hunaja Vinaigrette
sinappia
hunaja etikkaa
öliiviöljyä
hunajaa
suolaa
valkopippuria
En muista tarkkoja määriä kuinka paljon laitoin mitäkin.
Sinappia kuitenkin laitoin noin 1 tl, jonka sekaan sekoitin hunajaa noin 2-3 ruokalusikllaista.
Tämän jälkeen vatkasin joukkoon öljyn pienenä norona ja lopuksi lisäsin noin 2 rkl etikkaa ja hieman suolaa.
Yllättävää kyllä kaikki onnistui.
Viimeksi kun olen tehnyt vinaigretteä kaikki leikkasi kiinni.
Maku oli kuitenkin mahtava, laitoin etikkaa sen verran että hunaja ei tehnyt siitä ylimakeaa vaan maku jäi hieman napakan kirpeäksi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti