perjantai 23. lokakuuta 2009

Tex mex maustettuja lihapasteijoita

Yksi lempi ravintoloistani sijaitsee Espanjassa Benalmadenan Puerto Marinassa ja on nimeltään  Paradise Cantina, tutuille ihan vain Bobby. Tarjolla on upeaa ja maistuvaa Tex Mex ruokaa. Valitettavasti viimeisin vierailuni tuossa paikassa on ollut noin 3 vuotta sitten. Terveiset vain nille tutuille jotka siellä ruokaa vielä tekevät!

Tämän kunniaksi poikani syntymäpäiville tein lihapasteijoita tex mex maustein!



Pohja:
2 dl kermaviiliä
200 g margariinia
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sekoitin kaikki taikinan kuivat aineet keskenään ja lopuksi kermaviilin.
Annoin taikinan levätä hetken, ja sen jälkeen tein muotilla sopivan kokoisia ympyröitä,
osan tein kolmion mallisiksi.

Täyte:
2 dl keitettyä puuroriisiä
400g jauhelihaa
1 kpl punasipulia
Espanjalaista parika jauhetta (punnitse&säästä)
Jeeraa
Chiliä
Korianteria jauheena
Suolaa
1 kananmuna

Keitin riisin vedessä jossa oli pieni tilkka maitoa.
Paistoin jauhelihan ja maustoin melko voimakkaasti.
Sekoitin jauhelihan riisiin.
Itse en käyttänyt kananmunaa, se kaikessa tohinassa unohtui, mutta massa pysyy sisällä oikein hyvin ilman sitäkin juuri tuon puuroriisin kosteuden ansiosta.
Päälle tein erillaisilla muoteilla kuvioita. Pateijat voitelin ensin munalla ennen kuvion laittamista ja lopuksi vielä kuvion päälle munaa.
Pasteijat olivat 200 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Osa pasteijoista hävisi heti nälkäisiin suihin, mutta puolet sain pakkaseen odottelemaan pojan syntymäpäiviä!

2 kommenttia:

Tiituska kirjoitti...

Ohje kuulostaa tosi namilta, täytyy joku kerta kokeilla :)

Pampula kirjoitti...

Kivoja juttuja sulla täällä blogissa!! :)