maanantai 26. lokakuuta 2009

Paholaisen hillo

K-kaupassa oli tomaatit tarjouksessa ja tätä olen tehdä jo jonkin aikaa!
En sinänsä pidä sweet chili-kastikkeista, mutta tässä on sitä jotakin, oman tekemisen makua ja tuntua!
Tahmeaa ja upean punaista hilloa mm. pastan kanssa!


Ainekset:

800 g kaltattuja tomaatteja
400 g punaisia paprikoita
4 kpl punaista chiliä, ilman siemeniä
3 kpl yksikyntistä valkosipulia
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl pizzamaustetta
1/2 dl etikkaa
n. 1 dl valkoviiniä
Hillosokeria






Kalttasin tomaatit niin että laitoin ne kiuhuvaan veteen kunnes kuori alkoi repeillä, jonka jälkeen kuorin tomaatit ja kuutioin ne.
Tomaattien perään kattilaan meni kuutioidut paprikat sekä hienonnetut chilit, ilman siemeniä, toki nekin voi laittaa mutta tulisuutta tulee oikein mukavasti, minun makuuni liikaa.Chilien määrääkin kannattaa miettiä sen mukaan millaisesta pitää.
Seuravaksi sekaan meni valkosipulit ja mausteet, sekä valkoviini.
Keittelin kunnes paprikat olivat pehmeitä.
Samalla kaikki muukin on pehmentynyt ja hillon voi jättää sellaiseksi tai käyttää hurupuikon -> sauvavatkaimen alla hetken aikaa tasaisemman loppu tuloksen saamikseksi.
Omani on kohdannut hurupuikon.
Tämän jälkeen sekoitin hillosokerin, sekä etikan sekaan ja keittelin vielä hetken.

Hillot purkitan aina keitettyihin purkkeihin, jotta purkit ovat varmasti puhtaat!

4 kommenttia:

Salainen sly parisi :) kirjoitti...

Mä suunnittelin tätä jo viime vuonna joululahjapaketteihin ystäville, mutta silloin se jäi. Pitääkin katsoa josko tänä vuonna saisi aikaiseksi, kiitos muistutuksesta :)

Corde kirjoitti...

Oleppa hyvä vain, itse sitä juuri niitä joulu paketteja varten kokeilin ja tein!
Kellari on pullollaan purkkeja joita on kiva viedä joulun alla mukanaan!

Anonyymi kirjoitti...

heippa!
Kuinka paljon hillosokeria tulisi tuohon määrään?

Kiitti tästä ohjeesta, olenkin paholaisen hillo-ohjetta etsiskellyt.. =)

Corde kirjoitti...

laitoin noin 7-8 dl. Hillo saa jäädä hieman löysäksi. Jos haluaa paksumpaa tavaraa niin 10dl on jo lähempän sitä :)

eipä kestä ohjeesta!