sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Salmiakki-suklaa kukka leivoksia

Joskus joutuu tekemään jotakin todella nopeaa. Tällä kertaa tein itse Poikani kummitädin (eli oman siskoni) tullessa viettämään vanhimpani 4 vuotis synttäreitä etu käteen. Perjantaina vietettiin sitten pikku synttäreitä, ja kaipasihan poika jotakin minkä päältä kynttilää puhaltaa!


Pohja:

1 dl munia
1 dl sokeria
1 dl jauhoja
punaista pasta väriä

paistetaan 175 asteisessa uunissa noin 10 min (meillä on vanha uuni, joten uudessa hyvä kuntoisessa uunissa menee muutaman minuutin vähemmän.

Täyte:

1 dl flora vispiä
3-4 rkl Robertsin suklaa bavaroise jauhetta

Vatkataan kerma vaahdoksi, bavaroise jauhe sekoitetaan pieneen määrään nestettä (1-2 rkl)
Ja lopulta yhdistetään.

Kuorrute:

4 kpl kicks-lemon patukoita
1 rivi tummaa suklaata
1 dl kermaa

raaka-aineet laitetaan kattilaan ja keitellään n. 5 min


Leivoksessa on kaksi kukan mallista palaa kakku pohjaa (kukka tehty ikivanhalla tupperin muotilla)
Suklaamoussea, viipaloitua banaania. Kostutus maidolla ja vaniliasokerilla.
Ja lopuksi päälle kinuski.
Lisäsin vielä hopeista hiutaletta, ehkä hieman liian aikaisin koska suurin osa upposi kinuskiin.

Tuli oikein mukavan makuista, vaikka itsekkin hieman epäilin!

Pakko vielä tuosta uunista kommentoida.
Tein kakkupohjan kahteen kertaan.
Ensimmäinen kun meni totaalisen kuivaksi, ongelma on se että uunin luukku ei aina kunnolla mene kiinni, joten tuote ei luonnollisesti kypsy samaa tahtia kuin yleensä.
Uunin pellit kun eivät ole sopivia pituudeltaan olivat miten päin tahansa!
Lisäksi koko hellan vasemman puoleiset levyt eivät toimi kun uuni on päällä.
Olisiko uuni siis joltakin 80-luvulta?
Kovasti uutta tekisi mieli, mutta kun oma ei ole en voi saada!

Ei kommentteja: