torstai 29. heinäkuuta 2010

Testing churros

Ebe oli tehnyt jokin aika sitten Churroksia ja heti tämän hormooni hirmuisen rupesi tekemään niitä mieli, joten nyt niitä on tehty, erinäisillä kokemuksilla! Churrot ovat meille arkea, joskaan niitä ei ole tehty kotona montaakaan kertaa näinä 4 vuotena jotka olemme suomessa asuneet, espanjassa asumisen aikana churroja syötiin aamiaiseksi useita kertoja viikossa.

oli tuo ensimmäinen ohje millä tein. Eben Churrot kun näyttivät niin mielettömän hyviltä.

Pakko kuitenkin tekemisen ja maistelun jälkeen todeta että maku ei ole lähelläkään sitä aitoa espanjalaista churroa. Näistä kun maistui, ainakin minun suuhuni, kananmuna. Tottakai, koska ohjeessa on kananmunaa.
Ulkonkö oli kuitenkin jo lähellä, tosin hieman rapeampaa olisi saanut olla.

Churrojahan syödään espanjassa aamaiseksi kahvin kanssa, mutta sitä kastetaan myös suklaaseen, tai oikeastaan hyvin paksuun kaakaoon, oikein suklaiseen sellaiseen.
Itse söin aamiaiseksi churrot tuolla suklaalla ja tuoremehulla, kun en kahvia juo. Mies taas dippaili churroja kahviin tai sokeriin.

Wikipedia väittää että churrerioita ei ole oikein muualla kuin Madridin alueella, johon on kyllä väitettävä vastaan. Alueella jossa itse asuin, oli churrerioita lähemmäs kymmenkunta, joka mielestäni on Torremolinoksen kokoisessa kaupungissa kuitenkin ihan mukavasti.
Churrokset eivät myöskään ole vain jonkin alueen oma, vaan niitä valmistetaan ympäri espanjaa, toki joka alueella saattaa ja onkin omat reseptinsä siihen mitenkä ne valmistetaan.
Joten vaikka olen kova sen "aidon" reseptin kannattaja tälläisissä jonkin maan tunnetussa tuotteessa, en väitä tuota maku lehden ohjetta huonoksi, se ei vain maistunut minulle.


Kokeilussa oli siis seuraava ohje, ohje oli joltakin ulkomaiselta sivulta, eikä ollut millään tavalla hyvä. Churrosta tuli aivan turhan paksu ja sisäosa ei oikein suostunut kypsymään.
Mutta kuvan kokeilusta laitan kuitenkin.
Kuten kuvasta näkyy churro on aika paksua.

Kolmas kokeilu osui sitten nappiin!
Ja arvata voitte että olo oli mieletön, mielihalut kun näin loppu raskaudessa on toki hieman heikompia kuin alkuraskaudessa, mutta kun se tulee, siitä ei pääse eroon!

Nämä churrot oikeaksi ja täydelliseksi tekee se että ne ovat ilmavia sisältä ja rapeita päältä, kuitenkin ihanan pehmeitä ja dippaillessa suklaaseen suklaa valuu osin sisälle ja pysyy churron päällä.

Nämä valmistuvat näin;
4 dl vettä
4dl jauhoja
ripaus suolaa
4 tl leivinjauhetta

Vesi kuumennetaan miltei kiehuvaksi suolan kanssa ja sinne lisätään jauhot joissa sekaisin leivinjauhe, sekoitellaan kunnes massa on pallomainen. Laitetaan pursotuspussiin ja pursotetaan todella kuumaan öljyyn (noin 5 dl öljyä, riippuen pannusta), jossa massa kyspyy hetkessä, kypsennä churrot molemmin puolin. Espanjassa churrot pursotetaan kuin tuossa toisessa kuvassa on tehty ja leikataan sopivan kokoisiksi palasiksi. Jotkut kierittelevät sokerissa jotkut eivät. Itse en ole käynyt yhdessäkään churreriassa jossa churrot olisi tarjottu sokeroituna, mieheni tosin tekee itselleen churrot tuolla sokeroinnilla.


Ei kommentteja: