Äitini toi miehelleni keväällä Bulgariasta pienen viski pullon.
Hän kyllä tiesi ettemme viskiä juo, mutta kun pullon etiketissä oli härän kuva, ja mieheni on härkä horoskoopiltaan joten äiti oli sitten ajatellut että tässäpä hyvä tuliainen.
Tuliainen oli ainoa laatuaan eikä muille mitään tuotukkaan.
Pullo on pyörinyt kaapin hyllyillä jo riittävän ajan,
joten Kotivinkin jouluherkkujen-resepteistä löydetty kakku sai sisäänsä tuon viski pullollisen.
Hieman olen tuota alkuperäistä ohjetta muunnellut, siihen kun tulee rusinoita ja valitettavasti ne eivät missään tapaukseesa ole herkkuani! Pois siis jäivät ja tilalle tuli suklaata ja muutamaan pecan-pähkinöitä.
Maku oli taikinana hurjan voimakas ja hieman yskin viskin makua ja pelko oli ettei tästä kakusta tule syötävää. Uunista tulleena ja hieman jäähtyneenä kakku maistuikin yllättävän pehmeältä!
5 päivän jälkeen maku sen kuin tasaantui ja syventyi. Kokeilemisen arvoista!
Viskikakku:
1 sitruunan raastettu kuori
1 1/4 dl viskiä
150g margariinia
2 1/2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta (alkuperisessä neilikkaa ja kanelia)
( 2 1/2 dl rusinoita)
Laita rusinat, viski ja raastettu sitruunan kuori kulhoon.
Vaahdota margariini ja fariinisokeri, tämän jälkeen sekaan sekoitetaan keltuaiset yksitellen.
Jauhoihin lisätään kuivat aineet ja lisätään sokerimassaan vuorotelle rusinoiden kanssa.
Vaahdotetaan valkuaiset kovaksi ja käännellään taikinaan varovasti.
Voitelin pieniä annos kakku vuokia ja laitoin taikinan vuokiin.
Osaan laitoin suklaa kiharoita ja osaan suklaan kanssa vielä pähkinöitä.
Paistoin 175 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti