Mieheni lähti tänään leirille Helsingin suuntaan ja tuttavat lupasivat majoittaa hänet leirin ajaksi.
Halusin antaa heille jotakin siitä hyvästä että mies saa päänsä tyynyyn siellä laittaa.
Lisäksi eilen iski mieletön paha mieli, ja kuten olen aikaisemminkin sanonut niin olen tunneperäinen leipoja,
leipominen on terapiaa ja se rauhoittaa.
Eilen en saanut mielestäni pois leivän leipomista ja sen vaivaamista työpöydällä.
Matka vei siis hakemaan jouluisia mausteita kaupasta.
Lopputuloksena syntyi Kotivinkki-lehden jouluherkkuista löydetyn ohjeen muunnelmana pähkinäinen joulu leipä.
5 dl vettä (saa olla kuumempaa kuin "käden lämpöinen")
1 dl vaaleaa siirappia
suolaa
2 tl fenkolia
2 tl anista
2 tl kuminaa
100g go greenin salaatti pähkinöitä
1 pss kuivahiivaa
n. 10 dl jauhoja
1 dl sulaa margariinia
Nesteeseen lisätään mausteet ja siirappi ja pähkinät.
Kuivahiiva sekoitetaan pieneen määrään jauhoja, jonka jälkeen voi lisätä jauhoja nesteeseen kunnes taikina tuntuu sopivan kimmoisalta.
Lisätään sula margariini ja alustetaan hyvin. Lisätä voi vielä hiukan jauhoja.
Annetaan nousta rauhassa n. 20-30 min. Itse kätyän sitä kuumaa vesi kulhoa leivonta kulhon alla antamaan lämpöä nostatukseen.
Takinaa leivotaan pöydällä jotta ilmakuplat häviävät.
Leivo taikinasta kaksi tai kolme leipää, muodon saat valita itse. Minä tein kaksi leipää pyöreänä, tuli melko isoja, kolme olisi siis parempi.
Nostin leivät nousemaan pellille ja pellin kuumavesi kulhon päälle.
Nostatusta noin 30min.
Paistetaan 200 asteessa noin 40 min, itselläni meni reipas tunti (ikivanha uuni ja isot leivät).
Päälle sivelin siirappi vettä ja koristelin pähkinä tähdellä.
2 kommenttia:
Hei,
anteeksi että pakettisi lähetys on jäänyt viime tippaan reissaamisten ym. vuoksi. Se on kuitenkin matkalla, toivottavasti löytää pikapikaa sinulle asti :).
Terkuin,
Sly-parisi
P.S. Ihanan näköistä leipää, taidanpa joutua itsekin testaamaan reseptiä :)
Kiitos tiedosta!
Jään innolla odottelemaan :)
Lähetä kommentti