sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Luumu-Rommikakku

Viikonlopuksi saimme tällekkin leveys asteelle, Tampereen seutuville lunta.
Sen kunniaksi kakku sai päällen lumihiutaleita.




Kyseessä on oma versioni englantilaisesta hedelmäkakusta, joka siis on muotoutunut syksyllä rommiin säilöneistä luumuistani.

225g margariinia
3 dl sokeria, itse käytin ruokosokeria
4     kananmunaa
2,5 dl jauhoja
 1tl  piparkakkumaustetta
1/2 tl suolaa
5 dl rommiluumuja
4 rkl rommilientä

Margariini ja sokeri vatkataan vaahdoksi, johon lisätään munat yksitellen hyvin vatkaten jokaisen välissä.
Lisäsin tässä vaiheessa luumut, jotka saksilla leikkasin pienemmäksi.
Kuivat aineet sekoitetaan yhteen ja lisätään voivaahtoon lusikallinen kerrallaan.
Lopuksi lisäsin rommilientä, omaan makuuni olisi saanut olla enemmänkin.
Jos käyttää tuoreita luumuja ja lisää pullosta tummaa rommia, uskoisin että tuo 4 rkl on riittävä. Oma liemeni oli melko sokeripitoista ja maistui ihanasti luumulta, joten rommin maku peittyi, ja siksi sitä kaipailin lisää.

Kakkua paistoin voidellussa pyöreässä kakkuvuuassa 4,5h 140 asteessa.
Kakkuvuoka on hyvä peittää leivinpaperilla päältä ja ympäriltä.
Kakku kun oli jäähtynyt kostutin sitä 2 päivän ajan rommiliemellä aamuin ja illoin ja välillä siinä välissäkin.
Oikea oppisesti kakkua pitäisi kostuttaa parin viikon ajan, minä vain en tällä kertaa jaksanut odottaa.
Koulu aikana muistan tehneeni kymmeniä näitä kakkuja ja upottaneeni koko kakun rommi-sokeriliemeen, kakun pinta muuttuu ihanan tahmeaksi kosteudesta!

Päällä on siniseksi värjättyä marsipaania sekä valkoista marsipaania. Väliin tein sokerikreemin jotta marsipaani pysyisi mukavasti päällä. Ohje löytyy Kinuskikissan blogista.

Ei kommentteja: