tiistai 17. elokuuta 2010

Violettia syntymäpäivää!

Viime viikolla täytin lisää vuosia, nykyään olen siis 27 vuotias.
Meillä nuo minun syntymäpäiväni ovat olleet yleensä melko vähän juhlittuja, mutta sisko kyseli että onkos kakkua tarjolla ja lupasin leipoa.
Jostakin nousi mieleen että tehdäänpä taysin violetti kakku, kakku on sisältäkin siis violetti, kunnollista kuvaa en sisältä saanut joten nyt saatte käytää mielikuvitusta.

Päätin kokeilla tällä kertaa kakkupohjana sienikakun ohjetta kun yleensä teen ihan vain perus sokerikakku pohjalla;
5 munaa
3 ¾ dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta
2 ½ dl sokeria
1 ¼ dl kiehuvaa vettä

 Muna ja sokeri vatkataan vaahdoksi ja sinne lisätään kiehuvavesi pienenä norona todella hyvin vatkaten. Lopuksi sekaan sekoitetaan keskenään sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe. 
Itse sekoitin vielä violettia pastaväriä taikinaan saadakseni sen värjättyä reippaan violetiksi.
Pohja on 26cm kokoiseen vuokaan jonka vain rasvasin ja laitoin pohjalle leivinpaperia (irotpohja vuoka) ja paistoin 200 asteisessa uunissa miltei 40min, mutta jos uuni on hyvä, eikä iki vanha kuten meillä niin 30min varmasti riittää.

Pohjan annoin seistä seuraavaan päivään ja se olikin yllättävän kostea verrattuna sokerikakku pohjiin. Pohjan litisi leikatessa mikä aiheutti itsessäni hilpeyttä.

Kakku kerroksien välissä on kaksi täytettä; mustaherkukka ja vanilia.

Mustaherukkatäyte;
1 prk Sunnuntain vanilia rahka 
1/2 prk Floran vispiä
1 kahvikuppi tuoreita mustaherukoita
Sokeria maun mukaan
3 kpl liivatelehtiä
violettia pastaväriä, hieman tummentamaan marjojen antamaa väriä

Vaniliatäyte;
1prk Sunnuntain vanilia rahka
1/2 prk Floran vispiä
puolikkaan vaniliatangon siemenet
Sokeria
Hieman enemmän violettia pastaväriä antamaan violetin värin.

Kakun kostutin spritellä, jota en ennen ole tehnyt, mutta monessa blogissa sillä näytetään kostuttelevan joten pitihän sitä kokeilla onko se erillaista normaalin maidon sijaan jota käytän. Mutta en kyllä osaa sanoa onko se erillaista.

Kakun kuorrutus on Violetiksi värjättyä marsipaania ja marsipaanin alla on sokerikreme, sekä nuo pilkut myös sokerikremeä.

125 g margariinia
  4 dl tomusokeria
1 rkl maitoa

Margariinin vatkaan vaahdoksia ja lisään pikku hiljaa tomusokerin. Lopuksi maito ja vatkataan hyvin sekaisin.
 
Kakku oli yllättävän hyvää vaikka itse en pitänyt vaniliatäytteestä, se maistui jotenkin oudolta. Vanilia ei  mielestäni maistunut siltä miltä piti.
Siitä että onko normaalisti tekemäni kakkupohja vai tämä sienikakkupohja parempi en myöskään osaa sanoa. Kumpikin ovat hyviä omista syistään.
Sieni kakku oli mukavan kosteaa ja leikkaantui hyvin.
Sokerikakku pohjastakin saa mukavasti leikattavan ja se on kevyempi kuin tuo toinen.

Ei kommentteja: