keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Prinsessa & prinssi-juhlat

Viime sunnuntaina vietettiin nuorimman poikani 3-vuotis syntymäpäivää. Nuori mies pyysi jo alkuvuodesta prinsessa juhlia. Poika kun pitää TODELLA kovasti prinsessoista. Ihan niin kovasti että isoveli jo hieman muistuttelee, että et sä voi, sä olet poika :) Päätimme kuitenkin pitää juhlat pojan toiveesta. Hieman muutettiin kuitenkin teemaa ja mukaan tulivat prinssit.Kutsut lähtivät teeman mukaisesti kruunuina, ja tekstinä oli seuraava;

" Teidän korkeutenne prinsessa J, on ilo ja kunnia kutsua Teidän juhlimaan Hänen korkeutensa Prinssi Joahin 3-vuotis syntymäpäivää 6.6. klo 15.00 maakartanoomme koivupuistoon. Pukeutuminen parhaaseen pukuun on juhlan teeman mukaista."

Prinsseille kutsussa luki luonnollisesti, että teidän korkeutenne prinssi____________ 

Prinsseille tein teemaan sopivat paidat kulta tai hopea kanttauksineen. Prinsessoilla oli mekot päällä.
Pojat saivat kruunut ja tytöt tiarat. Ja juhlan aikana etsitiin kadonnutta aarretta. Aarteen etsintä vihje löytyi Joahin lahjan päältä ja se ohjasi uuteen paikkaan josta löytää uusi vihje lähemmäksi aarretta.
Aarteena oli pussukat joissa oli; prinsessa saippuakuplat, kiiltokuvat, sormukset, tarrakorvakorut, barbie suklaa rahoja, candy kingin suklaa rahoja, sekä ikeasta hankitut sormilelut jokaiselle.
Pussukat hävisivät käyttöön välittömästi!

Koska juhlat eivät ole mitään ilman tarjottavia oli niissäkin seurattu oman prinssimme toiveita.
Tarjolla oli hampurilaisia joissa itse tehdyt pihvit, sekä ranskalaisia. Aikuisille tehtiin eriksseen pichitos-vartaita sekä salaattia jossa oli mm. valkohomejuustoa, kurkkua ja rypäleitä. Tarjolla oli myös oliivi sekoitusta, pippurituorejuusto täytettyjä paahtopaisti rullia, jamon serannoa, chorizoa, sekä manchego-juustoa.
Valitettavasti näistä tarjottavista minulla ei ole kuvaa.

Lapset skoolasivat alkuun lasten kuohuviinillä,joka juotiin jalallisista laseista. Tarjolla oli ensin tuota suolaista jota varten olin hankkinut kultaisia lautasia ja hopeisia kertakäyttö välineitä, bling blingin tuomiseksi.

Kahvilla tarjolla oli prinsessa & prinssi kakkua;
Kakku on täysin suklainen ja ohje menee näin;

2 dl munia (4kpl)
2 dl sokeria
2 dl jauhoja
1 dl kaakaojauhetta

Kaakao jauheen määrää en tasapainottanut normaalien jauhojen kanssa, vaan halusin melko tukevan pohjan. Pohja ei kuitenkaan ollut kuiva vaan jopa keskeltä hieman takertuva. Paistoin 150 asteisessa kiertoilmauunissa noin 35min.

Välissä on mansikoita sekä sulkaa ganachea;
2 dl kermaa kuumennettuna
300g tummaa suklaata

Annoin massan jäähtyä kylmässä ja vatkasin sen vaahdoksi. Nesteen määrä kertoo jo sen että vaahdosta ei tullut pursotettavaa, mikä ei tarkoitus ollutkaan.

Päällä on Ullanunelmista löydetty kakkukuva, jonka nopeasti sutaisin kakun päälle kiireessä. Alla on kermavaahtoa joka jäi kuten näkyy hyvinkin epätasaiseksi ja aiheutti kuvaan hieman "rypistymistä". Jostakin syystä en ikinä saa kakkukuvia onnistumaan, joko se lohkeilee tai kuva on muuten huonolaatuinen, tai kuten nyt en kerennyt tasoittamaan pohjaa riittävän hyvin. Eli taas opin että älä tee mitään kiireessä vaikka kiire onkin!

Reunoilla on taas suklaa ganachea;

2 dl kermaa kuumennettuna
400g tummaa suklaata
Jälleen annoin ganachen jäähtyä jääkaapissa ja vatkasin sen pursotettavaksi vaahdoksi.


Lisäksi kokeiluna tein jäätelökakun jonka päällä on sokerimassaa. Kakun viimeistely on totaalinen pohjanoteeraus, joten suonette sen anteeksi. Juhlat olivat täysillä päällä kun sokerimassan riensin kaulitsemaan päälle. Osa vieraista oli jo tekemässä lähtöä suoraan kahvin jälkeen, joten kaulitsin,leikkasin ja kuorrutin ja kakku nopeasti pöytään. Kakku sinänsä olisi antanut aikaa koristeluun, näin se olisi helppo leikata kun jäätelö on hieman sulanut pehmeämmäksi. Mutta oma kiire ja tässä vaiheessa jo väsymys kaikkeen juhlimiseen antoi anteeksi viimeistelyn puutteen.

Kakussa on normaali kakkupohja. Välissä on vadelmajäätelöstä ja vadelmarouheesta tehty täyte, sekä suklaajäätelöstä, banaanista ja suklaa pallosista tehty täyte. Sokeri kuorrutteen ja kakun väliin laitoin vadelma hilloa kiinittämistä varten.
Sisältä kakku näytti tältä;


Ja koska kaikkea mahdollista pitää kiireen sekaan kuitenkin vielä sotkea piti minun tehdä vielä aiheeseen sopivia pikkuleipiä. Eli tuhkimon kenkiä ja prinssin kruunuja. Ohje on eben fantasiapikkuleivistä

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hienot tarjoilut!Laitoin maanantaina paketin postiin.Onkohan se tullut jo perille?

T:SLY