torstai 6. toukokuuta 2010

Raparperi-muru piirakka

Tämä oli aivan mahtavaa piirakkaa!
Ihanan kosteaa ja mehevää, pellillinen hävisi hetkessä vieraiden ja omaan suuhun vielä illalla!

Pohja;

2dl piimää tai kermaviiliä
2 dl sokeria
2 munaa
n. 150g margariinia, sulatettuna
4 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniliasokeria
n. 4 dl jauhoja

Aineet sekoitetaan kulhossa keskenään tasaiseksi.
Päälle raparperit tai muut marjat

Muruseos:

75g margariinia  hieman pehmeänä
1 dl sokeria
n. 2-3 dl jauhoja

Aineet nypitään keskenään, seoksen pitäisi olla erittäin kuiva sellaista että se juuri pysyy kasassa.


Tämä seos vielä piirakan päälle ja uuniin 175 asteeseen n. 30 min
Pohja olisi hyvä jättää meheväksi, ei liian kuivaksi.
Taivaallista kun piirakka on vielä lämmintä ja päälle sulaa vaniliajäätelöä!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

todella hyvä piirakka!!