perjantai 10. joulukuuta 2010

Itsenäisyyspäivän kakkua mansikalla ja kuohuviinillä!

Kakkun makuina on mansikka ja envy kuohuviini.
Tällä kertaa en tehnyt pohjaa kakkuun vaan tein sen suoraan lasilautaselle.
Ensimmäinen kerros on Mansikkaa jonka tein mansikka bavaroise jauheella, eli idea on se että kerma vatkataan valmiiksi, siihen lisätään mansikkaa ja lopulta nesteeseen sekoitettu bavaroise jauhe, joka maustaa ja makeuttaa ja hyytelöi kerman.

Toinen kerros olikin sitten kinkkisempi juttu, kuohuviinistä piti tulla kiille, mutta kiillesokerilla ei kuohuviini hyytynyt ollenkaan, eikä liivatteellakaan. Johtuu oletettavasti kuohuviinin happamuudesta. Lopulta sitten vatkasin kermaa johon sekoitin kuohuviiniä niin että se maistui kunnolla ja jälleen bavarois jauhetta perään, tällä kertaa naturellia.

Tämä kakku on ihan kotiin tehty, joka syntyi vahingossa. Tein itsenäisyyspäivälle isompaa tilaisuutta ja vatkasin ihan liikaa kermaa.
Alkuperäinen ohje menee näin:

2l kermaa 
1l bavaroise mansikka jauhetta
4dl nestettä, joka itselläni oli mansikka pyrettä

 1l kermaa
3dl kuohuviiniä
250g bavaroise naturel jauhetta

Kuohiviini kerroksessahan oli jo kuoviinin seassa liivatetta jonka apuun luotin, hyvin hyytyi.

Bavaroise jauheita myy Roberts, joka on leivonta tukku Turussa.
Mutta vastaavia jauheita löytyy mm. UllanUnelmista, Confetilta jne. Pakkaus koot tosin ovat huomattavasti pienempiä, mutta luonnollisesti kotitalouksille järkevämpiä.

Ei kommentteja: