torstai 28. lokakuuta 2010

Bakerellan cheesecake bars

Näitä tein poikamme ristiäisiin ja ne olivat taivaallisia!
Eli jos vain pidät suklaasta ja juustokakuista tee ehdottomasti näitä!


Ainekset:

1 pkt digestiivejä
6 rkl margariinia
3 rkl sokeria

Murskaa keksit hienoksi jauheeksi ja sekoita sokeri ja sulatettu margariini sekaan, niin että massa on kaikkialta kosteaa. Paina massa kakkuvuuan pohjalle, itse käytin neliön mallista reunavuokaa joka oli levitetty melko suureksi.

3 pkt tuorejuustoa
2,5 dl sokeria
2 rkl jauhoja
3 munaa
230g kermaviiliä (sour cream)
1 tl vaniliasokeria tai nestemäistä vaniliaa jos on

Sekoita sokerit, juusto ja jauho kuohkeaksi.
Lisää munat yksitellen vatkaten
Lisää kermaviili ja sekoita hyvin
Kaada pohjan päälle ja paista 160 asteisessa uunissa 45 min.
Anna jäähtyä mieluiten seuraavaan päivään.
Täyte kannattaa tuplata jos tekee yhtä ison kuin minä, tosin tämäkin riittää.

300g suklaata
2 dl vispikermaa
Kuumenna kerma kattilassa kiehumis pisteeseen ja lisää paloiteltu suklaa sekaan, tässä vaiheessa älä enää pidä kattilaa hellalla.
Anna suklaa sulaa, jos tuntuu ettei seos ole enää tarpeeksi kuumaa jotta suklaa sulaisi tasaisesti kuumenna sitä varovasti lisää.
Kaada lopulta ganache tuorejuustokerroksen päälle ja anna jäähtyä.
Koristele haluamallasi tavalla ja
paloittele lopulta sopiviksi paloiksi.


Ei kommentteja: