lauantai 2. tammikuuta 2010

Haloumi salaatti ja hunaja vinaigrette



Haloumi on mielestäni yllättävän hyvää. Itse tosin en pidä kovin suolaisesta, mutta pienellä liotuksella saa tästä upean leffa illan herkun!
Tällä kertaa haloumi päätyi salaattiin vanha tuttavan tupareihin.

2 pkt haloumia (käytin pirkan 250g mitkä itseasiassa oli oikein hyviä)
1 punasikuri
1 herneenverso
1 lehtisalaatti
1 amerikansalaatti
1 pss pinjansiemeniä
1 pss kuivattuja aprikooseja
1 pienehkö kurkku

Revin salaatit pienemmäksi.
Paahda pinjansiemenet,mutta varo polttamasta niitä.
Paloittele kurkku pieneksi samoin aprikoosit.
Liota hetki haloimia vedessä. Itse laikkasin haloumin nyt kuutioiksi ja liotin sen jälkeen.
Paista haloumi kuivalla kuumalla pannulla kunnes se saa joka puolelle väriä.
Kasaa salaatti.

Hunaja Vinaigrette

sinappia
hunaja etikkaa
öliiviöljyä
hunajaa
suolaa
valkopippuria

En muista tarkkoja määriä kuinka paljon laitoin mitäkin.
Sinappia kuitenkin laitoin noin 1 tl, jonka sekaan sekoitin hunajaa noin 2-3 ruokalusikllaista.
Tämän jälkeen vatkasin joukkoon öljyn pienenä norona ja lopuksi lisäsin noin 2 rkl etikkaa ja hieman suolaa.
Yllättävää kyllä kaikki onnistui.
Viimeksi kun olen tehnyt vinaigretteä kaikki leikkasi kiinni.
Maku oli kuitenkin mahtava, laitoin etikkaa sen verran että hunaja ei tehnyt siitä ylimakeaa vaan maku jäi hieman napakan kirpeäksi.

Ei kommentteja: