perjantai 23. lokakuuta 2009

Rommiluumuja!

Syksy toi tullessaan paljon luumuja. Tänä vuonna ne päätyivät meillä purkkiin rommin ja sokerin kanssa!



ROMMILUUMUT

1 kg luumuja
0,5 kg sokeria
Rommia tummaa tai vaaleaa


Luumuista poistetaan kivi, ja laitetaan purkkiin sokerin kanssa kerroksittain.
Itse laitoin puolikkaina, ajan kanssa kun luumut hieman kutistuvat.
Lopuksi kaadoin tummaa rommia kunnes luumut peittyivät.
Purkit kylmään tekeytymään useaksi viikoksi.
Itselläni ovat kellarissa, niin eivät vie tilaa jääkaapista, mutta jos siihen ei ole mahdollista kyllä se jääkaappi on ihan yhtä hyvä!


Olen varmaan kuin Nigella pidän, jopa rakastan alkoholia leivonnassa ja ruuan laitossa!
Rommi tuoksuu niin taivaalliselta!
Tein lisäksi kokeilu mielessä pienen purkillisen rommirusinoita, mieletöntä herkkua ollut jo lapsesta asti.
Joulun alla näistä on mukava sitten viedä tutuille purkilliset kakku ohjeen kanssa viemisiksi.

2 kommenttia:

Kaija kirjoitti...

Porukat teki kanssa tommosia rommiruukkuja erilaisista hedelmistä ja marjoista. Oli aivan parasta jätskin kanssa!

Sokeri kirjoitti...

Hmm, tuota täytyykin kokeilla! En ole jäätelön paras ystävä mutta ehkä pienellä lisällä se on hyvää, siis se jäätelö ;)