tiistai 27. lokakuuta 2009

Petisú de chocolate con Naranja

Tässä on yksi lempi leivoksistani, tosin täysin suklaisena!
Tämä versio on täytetty appelsiinimoussella.
Espanjassa asuessani ihastukseni leivonnaisiin heräsi uudelleen eloon pitkän tauon jälkeen.
Espanja on täynnä mitä ihanimpia leivoksia, rasvaisia ja enemmän rasvaisia.



Tuulihattu taikina:

2dl vettä
100g margariinia
2dl jauhoja
3 kpl munia

Laita vesi ja margariini teflon kattilaan ja kiehauta, anna margariinin sulaa kokonaan.
Lisää jauhot kerralla ja sekoita esim. puulusikalla niin että muodostuu kiinteä pallo.
Anna taikinan jäähtyä, jonka jälkeen voit vatkata munat yksi kerrallaan taikinaan.
Pursota pitkulaisia tankoja pellille ja paista niitä 200 asteessa noin 20 min avaamatta uunin luukkua paiston aikana.

Täyte:

1 pkt appelsiinituorejuustoa
1 dl kermavaahtoa
hieman raastettua appelsiinin kuorta tai appelsiini likööriä

Käytin flora vispiä, jonka vatkasin vaahdoksi ja sekoitin tuorejuuston joukkoon. Lisäksi makua voi lisätä appelsiinin raastetulla kuorella tai vaikkapa applesiini liköörillä.

Vaahdon pursotin tuulihatun pohjasta tuulihatun sisään pitkällä ja kapealla tyllalla, tällä kertaa jälleen tupperin pursottimilla, kun en vielä ole saanut ostettua liittimillä olevia...
Päälle päälle laitoin chilillä maustettua tummaa suklaata, jonka sulatin mikrossa noin 5-10 sekunin jaksoissa.
Tuulihatut kastoin päältä suklaaseen ja annoin jähmettyä!

Aivan ihania ja ikävä espanjaan taas hieman lieventyi näiden ansiosta!

2 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Musta ois ihana kokeilla uusia makeita leivonnaisresepteja, mutta niista syojista on pulaa. Mies ei niin ole makeiden herkkujen ystava eika ole kovin hyva ajatus syoda kaikkea itse, joten sellaiset leipomishetket on vahissa. Sitten kun teen jotain, valitsen usein jotain tuttua ja turvallista, kuten omenapiirakkaa. Leipaa teen viikoittain ja sita mies syo ilolla. :D

Kati kirjoitti...

Ihania!!! Voisin kokeilla kun muilta ehdin :D