lauantai 1. toukokuuta 2010

Suklaa-kermalikööri kakku

Oma äitini täytti kuluneella viikolla jälleen vuosia, ikää on jo 19 vuotta enemmän kuin minulla, eli 46 vuotta.
Siskoni 5v päätti järjestää synttäri juhlat ja kakkua piti sitten ruveta tekemään ennen kuin äiti palautuu 4 päivän reissulta kotiin.

Kakku on tehty helposti ja nopeasti, ja aina epäonnistuvaan keksipohjaan. Saan joko liian kovan tai liian murean pohjan, en koskaan sitä sopivaa vaikka koitan tarkka olla kuinka paljon margariinia laitan, juuri sen verran että murut kostuvat, mutta ei, aina pitää painaa kirveellä että lohkeaa :)

Pohja;
n. 20 kpl isoisän suklaa keksejä hienona muruna
margariinia niin että keksimuru hieman kostuu


Suklaa osa;
1/2 l Kermaa
1/2 pss suklaa bavaroise jauhetta (n. 125g, jauhetta myy roberts)
1dl vettä

Kermalikööri osa;
1/2 l kermaa
n. 2-3 dl kermalikööriä, maun mukaan
sokeria riippuen kuinka makeaa haluaa
Vaniliasokeria
5 kpl liivatetta

Päälle mansikoita

Tehdään näin;
Keksit niin hienoksi muruksi kuin vain saa, sekaan sulatettu margariini.
Taputellaan irtopohjavuuan pohjalle.
Vaahdotettaan kerma ja sekoitetaan bavaroise jauhe veteen ja samantien kerman sekaan.
Massa keksipohjan päälle.
Bavaroise jauheen voi korvata 4 kpl liivatetta ja sulatettua suklaata tai kaakaojauhetta maun mukaan.
Annetaan eka kerros hyytyä kylmässä.
Kuumennetaan likööri kiehumis pisteeseen, johon sekoitetaan pehmennetyt liivatteet.
Annetaan liköörin hieman jäähtyä ja sillä aikaa vatkataan kerma vaahdoksi, saa olla aika napakkaa, ettei liköörin lisääminen vie kaikkea kuohkeutta pois.
Sekoitetaan hyvin, maustetaan sokerilla ja tarkistetaan maku, jos kaipaa niin lisää likööriä sekaan, ei kannata säästellä, koska silloin ei maistu kunnolla.
Massa suklaa kerroksen päälle ja kylmään hyytymään.

Päälle tuoreita mansikoita tai vielä vaikka ganache kerros, jonka itse olisin vielä tehnyt jos aika olisi riittänyt!



3 kommenttia:

Myyrä kirjoitti...

Moips,

tuijottelin noita sinun tekemiä ihania moussehääkakkuja...

Voi pliiiiiiis....tee meidänkin.
;)

Myyrä

myyranpuutarha.blogspot.com

MILLIS kirjoitti...

Sama vika mulla tuon keksipohjan kanssa.... nykyään en painele sitä vuokaan vaan tasoitan lusikalla ja annan täytteen painaa sen kasaan... on helpompi leikata :)
mukavia masupäiviä sinulle :)

Corde kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Täytyy kokeilla taas. Yleensä mielummin teen kakkupohjasta hyydykekakkuihin pohjan, varsinkin jos itsekkin kakkua syön,koska en pidä kekseistä.

Ja masu kiittää :)