lauantai 10. huhtikuuta 2010

Valkosuklaa-vadelma mousse kakku

 Työni takia teen paljon erillaisia hääkakkuja, tämä jälleen häissä ollut kakku.
Tämän kakun olen tehnyt seuraavanlaisesti;

1 l kermaa
10 kpl liivatelehtiä
sokeria
vaniliasokeria
vadelmia soseena

Kerma vatkataan melko napakaksi vaahdoksi, siihen sekoitetaan vadelmat, sekä sokerit, tarkistetaan maku.
Liivatteet pehmensin kylmässä vedessä ja sulatin pieneen määrään vadelma sosetta jonka olin kuumentanut.
Massa hyvin sekaisin ja kakkupohjan päälle irtopohjavuokaan.
Itse laitan irtopohja vuuan reunoja kiertämään kalvot, jolloin kakku on helpompi irroittaa vuuasta ja reunat ovat siistit ja kiiltävät.
Kun massa on jämähtänyt päälle voi tehdä valkosuklaa kerroksen.
5 dl kermaa
2 pkt valkosuklaata
5 kpl liivatelehteä
sokeria

Sulatan valkosuklaan kaksinkertaisessa pussissa veden keittimessä, kuullostaa hullulta, mutta toimii. Näin suklaa ei pala ja itse kerkiän tekemään muitakin asioita keittiössä kuin vahtia suklaata vesihauteessa kulhossa tai mikrossa
Massan valmistus samalla tavalla kuin yllä.

Tästä tulee kaksi normaali kokoista vuokaa.


Tästä näkee tuon upean kiillon kakun reunalla!

Ei kommentteja: